Kula’da Yanan Alana Cumhuriyet Ormanı Kuruldu « Kula Haberleri

28 Mart 2024 - 17:37

Kula’da Yanan Alana Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

Kula’da Yanan Alana Cumhuriyet Ormanı Kuruldu
Son Güncelleme :

11 Kasım 2023 - 12:38

183 Görüntülenme

11 Kasın Milli Ağaçlandırma gününde fidanlar toprakla buluştu.
Temmuz ayında Hacıtufan mahallesinde yanan alana dikilen 1500 fidanın oluşturacağı ormana ise Cumhuriyetin 100. yılı anısına Cumhuriyet Ormanı adı verildi.

Hacıtufan Mahallesinde geçtiğimiz temmuz ayında yanan alanda geçekleştirilen etkinlikte konuşan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, “5.sini gerçekleştirdiğimiz bu güzel günde bu anlamlı yerde çok güzel bir etkinliğe hep birlikte imza atmak üzereyiz. 100. Yıl Cumhuriyet hatıra ormanı olarak ağaçlandıracağımız bu alan, yaz aylarında talihsiz bir şekilde yanmıştı. Yeniden yeşillendirerek Şah Edebali’nin dediği gibi ‘Durmak yorulmak yok, işimiz çok, vakit az’ diyerek bu alanda ağaçlandırma çalışması yapacağız.” diye konuştu.

Ailesi ile birlikte milli ağaçlandırma etkinliğine katılan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise konuşmasında, bu gün burada geleceğe esef olmak, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için toplandık. İçtiğimiz su, aldığımız nefesin temiz ve kaliteli olması ormanlar sayesinde. Bu nedenle fidanları toprakla buluşturalım ki yarınla yeşil bir dünya bırakmalıyız ifadelerine yer verdi.

Kula Orman İşletme Şefi Veli kılıç ise katılımdan ve fidan dikim etkinliğinin bu denli sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

350 kişinin katıldığı etkinlikte orman işletme şefliği pilav ikramı yapıldı.

Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı